Terminlister for vår og høst 2019 vil komme på nett i februar

i brukt kun salgs Brukt sko er innetil 37 størrelse 5Skoene Nike 8v0mwNn

Sjøvett og seiling, 8. og 9. trinn

Til lærere som skal lede forarbeidet og følge elevene til praktisk del av Sjøvettundervisningen på Sjøholmen Maritime Senter.

Vårseiling: Bekkestua, Østerås, Bjørnegård, Gjettum, Ramstad og Mølladammen skoler.

Høstseiling: Hundsund, Hauger, Ringstabekk, Vøyenenga, Hosletoppen og Eineåsen skoler.

Terminlister vår og høst 2019

 

Forarbeide

Grønn Mango Hasta Jordan 6 Ghost Outsource Lys Air Mango Sko Hvit ZTPkXOiuw

Gode forberedelser er grunnlaget for en god ekskursjon. Knytt gjerne temaet opp til andre mål i planene. For eksempel samarbeide, toleranse, og liknende.

Forslag til undervisningsopplegg

Start med DVD "Savnet i Steinsfjorden", eller annen relevant som dere finner på nettet. Knytt den opp mot begrepet Sjøvett. Bruk elementer som dukker opp i diskusjonen og jobb videre med dem. Hva er nødvendig kunnskap for å få en god og trygg dag på sjøen? Bruk sjøvettheftet Vannviktig fra Sjøfartsdirektoratet, som dere har fått tilsendt. Bruk arbeidsoppgavene i heftet "Vannviktig".

Turplanlegging

Dette er en viktig del av sjøvett. Det er alltid kaldere på sjøen enn på land. Vann er vått, så regnjakke/-bukse, gummistøvler/joggesko og varmt tøy er viktig. Den praktiske delen foregår i Megin seilbåter. Legg vekt på navn, ord og utrykk som brukes under seilingen. Babord, styrbord, opp imot vinden (vindøye). Hva gjør du for å få båten til å seile med vinden, mot vinden og på tvers av Vinden? Hva gjør du når du skal en tur på land?

Sjøvettdagen

Oppmøte kl. 8.45, undervisningen starter kl. 9.00 og varer til ca. kl. 14. Vi starter og avslutter i samlet gruppe på verandaen i båthuset. Ingen får gå hjem før alt er ryddet og kontrollert.

Læreren skal ha med seg mannskapsliste til båtene. Båtlagene består av 4 eller 5 elever. Læreren foretar opprop og sier hvem som skal sitte i samme båt før undervisningen starter.

Dagen starter med litt teori om sjøvett og seiling. Deretter er det rigging av båter. Lunsj spiser vi på land. Etter lunsj fortsetter vi på vannet. Instruktøransvaret har Sjøholmen Maritime Senter.

Ved spørsmål kontakt Stein E. Arnesen, tlf. 918 14 841. Du kan også bruke vår e-post [email protected].

Udsalg DanmarkKøb i De Nike Sko Free Billige Nike Free Run PkuXZi

Fant du det du lette etter?

Så bra! Takk for at du gav tilbakemelding.